Skip to main content

Cykelhjälmar & Hövding Airbags - för säkerhetsskull!

Bär du hjälm eller en Hövding minimerar du risken för otäcka huvudskador vid olycka. Det är viktigt att din cykelhjälm sitter perfekt på ditt huvud för att ge bästa skydd och självklart ska du trivas i den också.

Våra cykelhjälmar håller hög kvalitet enligt CE-standard, allt från barnhjälmar ända upp till high end vuxenhjälmar med MIPS. Alla med mycket bra ventilation, bekväma att bära och lätta att anpassa till ditt huvud.

Hövding - Airbag

Hövding - Airbag

Hövding är världens första airbag för cyklister. Genom avancerade sensorer och en unik algoritm känner Hövding av cyklistens rörelsemönster och reagerar med att lösa ut en airbag på 0,1 sekund i händelse av en olycka. Airbagen täcker ditt huvud och fixerar nacken för att ge dig det bästa skyddet på marknaden, upp till 8 gånger bättre än en traditionell hjälm.

Nellborgs är Hövding Testcenter. Välkommen till butiken och prova!

hoevding testcenter

Cykelhjälm

Cykelhjälm

Att ha en bra och säker cykelhjälm är otroligt viktigt när du cyklar. Det är viktigt att hjälmen sitter stadigt på huvudet och inte glider runt och därför kan passformen ofta finjusteras så att den sitter optimalt. En del hjälmar har också MIPS som är ett säkerhetssystem framtaget i Sverige som minskar rotationskraften på hjärnan och ger en ännu säkrare hjälm.

Kontrollera att hjälmen är CE-märkt. Helst ska det stå CE EN 1078 (för barn över 7 år och vuxna) eller EN 1080 (småbarnshjälm med grönt spänne). Då vet man att det är en hjälm för cykling.

Vi har alltid ett stort utbud hjälmar i olika prisklasser, utföranden och färger på lager!

En billig livförsäkring

Cykelhjälmen eller Hövdingen skyddar ditt huvud om en olycka skulle vara framme. Enligt NTF skulle mer än hälften av dom som omkommer i en cykelolycka överlevt om dom haft hjälm.

Den vanligaste cykelolyckan är en singelolycka och då slår man ofta i främre delen av huvudet. Om man skadar främre delen av hjärnan kan man få personlighetsförändringar, bli ilsknare, få försämrat minne och koncentrationsförmåga, mista förmågan att känna kärlek och empati, mm – sidor som påverkar hur du är som person.

80 procent av de cyklister som sökte akutsjukvård hade skadats i singelolyckor, helt utan inblandning av vare sig bilar eller andra cyklister. Så att du bara cyklar i skogen eller på cykelbana minskar inte risken för olycka!

Lagen om cykelhjälm

Är du under 16 år är det lag på att ha cykelhjälm. Barn utan hjälm kan stoppas av polisen men inte bötfällas. Vuxna som skjutsar ett barn utan hjälm kan bötfällas.

Du har bara ett huvud

Är du smart så är du rädd om det viktigaste du har. Det går inte ångra sig i efterhand!

Var en förebild

Va en förebild för alla barn och alla andra som inte är rädda om sitt huvud. Det är inte lätt att säga till sitt barn att använda hjälm om man inte själv gör de. Tänk om du skjutsar ditt barn och det händer en olycka. Vem ska ta hand om ditt barn om det händer dig något för att du inte använder hjälm?

Alla passar i hjälm

Skyll inte på att du inte passar i hjälm. Det finns mängder med cykelhjälmar för alla olika smaker och tillfällen. Tycker du att en hjälm förstör frisyren? Prova en Hövding Airbag!

 

 

 

cykelhjalm dekor2