ÖPPETTIDER:  MÅNDAG - FREDAG: 09.00 - 18.00, LÖRDAG 10.00-14.00 

 

VID KÖP AV TVÅ VINTERDÄCK INGÅR GRATIS MONTERING!

Crescent, Monark, Scott, Trek med flera - Bekväma, trendiga och sportiga cyklar för dam, herr, junior och barn!

Standardcyklar är helt enkelt klassiska herr- och damcyklar som passar de flestas cykelbehov. Standardcyklar är för dig som vill ha en cykel som är bekväm, enkel och alltid tar dig dit du vill. I standardcykeln hittar du inte det sportigaste och häftigaste, men förmodligen det mest bekväma. Ofta är en klassisk cykel fullutrustad redan från start, sittställningen är oftast upprätt för att vara bekväm. Standardcyklar är i regel fullt utrustade med korgar, skärmar, pakethållare och liknande.

För aktuella priser,  maila oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring  013-14 10 03 så hjälper vi dig!

Elcyklar för pendling, city och träning

elcykel intro

Elcykeln har nu fått sitt stora genombrott. Elcykel som alternativ till kollektivtrafik och bil blir därför allt vanligare. För många har köpet av elcykel förändrat och förenklat vardagen eftersom att tunga matkassar och uppförsbackar inte längre blir till hinder. Blåst och regn är inte heller något problem, och trängsel- och parkeringsavgifter är för jobbpendlaren ett minne blott. Ett svettfritt cykelnöje!

En elcykel är i princip en standardcykel fast med elassistans. Du rullar bekvämt och samtidigt effektivt med hjälp från elmotorn. En cykel för dig som uppskattar medvind och nedförsbackar. Elmotorn har en maxfart på 25 km/h. Hur långt kommer man?  De bästa batterierna tar dig upp till 145 kilometer på en laddning. Det som framför allt påverkar hur långt du kommer förutom batteriets storlek är förarvikt, backar, vind och start/stop. 

Hur väljer jag rätt elcykel?

Hur mycket kommer du att cykla, och var? Ju större avstånd och ju fortare du vill ta dig fram, desto sportigare elcykel kommer du att trivas med. Ska du använda din elcykel mycket, till exempel för att pendla ett par mil om dagen så kommer förmodligen en el-hybridmodell att fungera bäst för dig. De finns också med dämpad framgaffel om du ska cykla på lite sämre vägar eller vill ha maximal komfort oavsett underlag.

Om underlaget är riktigt dåligt eller om du vill kombinera vardagscyklandet med lite skoj i skogen så kommer du att stortrivas på en elmountainbike med dämpad gaffel, grova däck och urstark boschmotor. Cyklar du mest i stan eller kortare sträckor på landsväg och cykelbanor så kan du börja med att titta på el-citymodellerna.

Kom till oss i butiken så får du prova vad som passar dig och vi hjälper dig att hitta rätt modell!

För aktuella priser och frågor besök oss i butiken,
maila oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring 013-14 10 03
så hjälper vi dig!

Barncyklar - häftiga och säkra cyklar för barn och junior

barn topimage

Att lära sig cykla är en stor händelse för ett barn!

I allt det roliga är det dock viktigt att säkerheten kommer i första hand. Vi säljer de säkraste och bästa cyklarna och vi kan erbjuda dem till bästa pris.

Hos oss hittar du barncyklar i  alla storlekar, 12-24". Är du osäker på vilken storlek du eller barnet behöver för att det ska vara trafiksäkert och kul att cykla kan du följa denna tabellen nedan. Tänk på att barnen har roligast och cyklar säkrast på en cykel i rätt storlek som de kan hantera på ett bra sätt.

Vi har massor av barncyklar i olika färger och modeller allt från trehjulingar och 12 tummare till BMX och 24 tummare. Vi levererar alla våra cyklar monterade och justerade allt för att du ska få ett bekymmersfritt ägande av din cykel.

För aktuella priser,  maila oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring  013-14 10 03.

 

MTB - Mountainbikes för krävande och underhållande cykling  i skog och mark

MTB Overall

Mountainbike som motionsform växer så det knakar, och det märks i samband med alla nya olika MTB motionslopp som startas. Det svänger och hoppar, du andas tungt och pulsen slår, men även om det är jobbigt har du roligt. En MTB-cykel har i huvudsyfte att vara så snabb som möjligt i kupperad terräng. Cykeln har en framåtlutad sittställning och i de vanligaste fallen en dämpad framgaffel.

Det finns dock flera typer av mountainbikecyklar. Dels finns det olika stora hjulstorlekar, 26", 27.5" och 29".  Större däck ger grepp och rullar snabbare medan mindre däck ger snabbare acceleration och lättare hanterbarhet i knixig terräng. Tre typer av dämpnings alternativ erbjuds också. Hardtail är det vanligaste med en dämpad framgaffel, Rigid fork med stel gaffel och full suspension, alltså en heldämpad cykel där komfort står i centrum.

Vi har alla typer av mountainbikes med aluminiumram eller kolfiberram från de största varumärkena. Trek, Scott och Crescent.

För aktuella priser,  maila oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring  013-14 10 03 så hjälper vi dig!

Nellborgs Cykel Linköping - Crescent Monark Scott Pilen
Nellborgs Cykel Linköping - Ett brett urval av elcyklar, herr, dam , mtb, dirt, sport, racer och barncyklar
Nellborgs Cykel Linköping - Vi har ett stort utbud med skor och kläder
Nellborgs Cykel Linköping - Vi har tillbehöver, lås, hjälmar och däck

Monterat och klart

När du handlar hos oss får du alltid din cykel monterad, justerad och körklar. Välkommen till Nellborgs Cykel - din bästa cykelaffär!

För säkerhetsskull

Köper du en Crescent eller Monark ingår Stöldskyddsregistrering samt Självriskeliminering från Solid Försäkringar.

För plånbokensskull

Resurs Bank - När du vill betala lite i taget. Upp till 24 månaders räntefri betalning. Även för studenter!
Kreditansökan online ››

Inbytesgaranti

Byt in din Crescent barncykel inom 2 år och erhåll upp till 50% mot uppvisande av kvitto, vid köp av nästa storlek. Gäller 12"-24" Crescentcyklar.

blocket FB FindUsonFacebook online 1024 sv SE

 • Crescent Logo
 • Monark Logo
 • Ecoride Logo
 • Trek Logo
 • Scott Logo
 • Pilen Logo
 • Babboe
 • Walleräng Logo
 • Urabn Arrow Logo
 • Cargobike Logo
 • Thule Logo